Je bent niet ingelogd. Log in of registreer je

Saddled »  » Aanmelden » Geaccepteerd » Paganini

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Ga naar beneden  Bericht [Pagina 1 van 1]

1 Paganini op za okt 12, 2013 7:24 am

your heart beats fast
general
Name: Paganini
Gender: Mare
Age: 6 years
Breed: KWPN x Unknown
Pedigree: Pochino x Mistral
Siblings: Unknown
Discipline: Showjumping and eventing
Owner: For sale

outside
Height: 1.58
Color: Liver chestnut
Markings: Socks on front legs and an irregular blaze.
Build: Bold, short neck and back and strong hind legs.
Paganini wordt net gerekend bij de paarden en is in haar nadeel als ze tegen paarden van groter kaliber moet springen. Desondanks zie je duidelijk aan haar bouw dat ze springgefokt is. Ze heeft een korte nek en rug en een goedgevormd spronggewricht en lange benen.  
Je ziet echter wel duidelijk dat het geen volle KWPN is. Ze is veel grover gebouwd dat een normale KWPN en soms is ze in haar nadeel in de krappe bochten, simpelweg omdat ze niet zo lenig is, maar ze is kleiner dan het gemiddelde paard en heeft dus een kleinere draaicirkel, wat haar nadeel weer wat ophoogt.

inside
Traits: Stubborn, tempered, moody, naughty, smart.
Likes: Food, jumping, outside, trailrides.
Dislikes: Snow, staying inside for a long time, low jumps.
Paganini is een koppig paard en erg pittig onder het zadel. Ze is het vaak niet eens met wat jij wilt en heeft een sterke eigen wil. Ze is niet snel bang, maar op nieuwe plekken is ze eerst wel kijkerig. In de stal is ze ook niet het perfecte paard, dat komt ook omdat ze binnen staan eigenlijk verschrikkelijk vindt. Ze hapt op stal en heeft last van vele stalondeugden zoals kribbebijten en luchtzuigen. Ze heeft veel energie, dus als je haar te lang stil laat staan is ze net een bom die ontploft, dagelijkse beweging is wel noodzakelijk.
Tussen al die minpunten zitten ook wel pluspunten: Op een buitenrit is het een droompaard en het liefste crosst ze. Over natuurlijke hindernissen springen en keihard galopperen vindt ze prachtig. Ze is erg leergierig en pakt dingen snel op, zo heeft ze zichzelf ook een aantal trucjes geleerd, bijvoorbeeld hoe je de staldeur open moet maken of hoe je jassen of veters los moet maken...

history
Paganini is geboren op een fokkerij voor springpaarden. Ze was niet helemaal de bedoeling - een hengst was uitgebroken en had de E-pony van de dochter van de eigenaar gedekt, waardoor ze niet een volle KWPN is. De eigenaar heeft haar als jaarling verkocht aan een handelaar die jonge paarden in de opfok had staan en die weer verder door verhandelde.
Ze heeft daar nog een anderhalf jaar staan groeien, waarna ze weer werd verkocht aan een trainingstal die jonge paarden beleerde en ze uitbrachten om vervolgens nogmaals te verkopen. Die stal was echter dressuurgericht, waar ze eigenlijk niet in thuis paste. De stal had haar beleerd en de basis aangeleerd, veel verder dan dat kwamen ze niet en ze is door hen nooit uitgebracht op een wedstrijd.
Ze is verkocht op 4 jarige aan een ambitieuze jongen met een harde aanpak. Hij trainde haar in springen, waar ze duidelijk ambitie voor had. Maar hij wilde haar te snel en te ruw door het parcours helpen, waar ze heel vurig van werd. Elke keer als hij haar op een hindernis afstuurde racete ze er als een gek op af, vaak kwam ze daardoor niet uit of sprong ze erg vlak. In de B kon ze zichzelf daarmee nog goed redden en winden ze meerdere prijzen en werden ze lokaal kampioen.
In de L was dat een ander verhaal. De hindernissen stonden nodig en zonder een correcte aanloop kon ze de hindernissen niet halen. Ze sprong echter altijd, maar daardoor nam ze veel balken mee. De jongen werd erg boos en zij werd daardoor nukkiger, waardoor ze begon te weigeren. Ze heeft ze jongen eens zo hard in de balken gegooid, dat hij zijn arm brak. Hierdoor werd ze te koop gezet en een lokale handelaar heeft haar daarna gekocht.
Nu staat ze opnieuw te koop omdat de handelaar wat geld aan haar probeert te verdienen. Of ze als "verpest" springpaard kan worden bestempeld, is nog onduidelijk.


Profiel bekijken http://www.dreamhorses.biz

Vorige onderwerp Volgende onderwerp Terug naar boven  Bericht [Pagina 1 van 1]

Saddled »  » Aanmelden » Geaccepteerd » Paganini

Permissies van dit forum:
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum